Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспер обсъди в телефонен разговор

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспер обсъди в телефонен разговор
Коментари Харесай

Военните министри на САЩ и Русия обсъдиха въпроси от взаимен интерес

Министърът на защитата на САЩ Марк Еспер разиска в телефонен диалог с съветския си сътрудник Сергей Шойгу въпроси от съвместен интерес, оповестиха от Пентагона за ТАСС.
По-рано днес руското министерство на защитата съобщи, че по време на телефонните договаряния се е разискало ситуацията в Близкия изток, добави tass.ru.
БГНЕС напомня, че през вчерашния ден съветски военен транспортен съд се е „ доближил нападателно “ към ескадрен миноносец от военноморските сили на САЩ в северната част на Арабско море през вчерашния ден.
Положението в Близкия изток внезапно се изостри след ракетния удара на САЩ в нощна на 3 януари в региона на багдадското летище, при което почина командващият силите със особено предопределение „ Ал Кудс ” Касем Сюлеймани. В отговор в нощна на 8 януари Иран удари по два обекта, употребявани от американските военни: базата Айн ел Асад и летището на Ербил.
След това президентът Долалд Тръмп съобщи, че Вашингтон неотложно ще ускори икономическите наказания против Иран. Той обаче означи, че САЩ са подготвени за мир с Иран. Постоянният представител на Иран в Организация на обединените нации Маджид Тахт-Раванчи съобщи на собствен ред, че Техеран счита своя отговор за задоволителен и не има намерение да подхваща нови военни дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР